- Reconèixer un tipus de proteïnes en concret (proteïnes de la clara de l’ou, ovoalbúmines)
- Demostrar algunes propietats que caracteritzen les proteïnes.
2) Materials:
- Clara d'ou ( albúmina )
- Àcid clorhídric (HCl)
- Àcid cítric
- Hipoclorit de sodi (NaClO)
- Hidròxid de sodi (NaOH)
- Sulfat de coure (Cu SO4)
- Tubs d'assaig, gradeta, pipetes graduades, vasos de precipitats, bec bunsen (escalfador), pinces i varetes.
3) Procediments:
1. Identificació proteïnes de l’ou ovoalbúmines:
Técnica:
- Posar 3 ml d'albúmina dins un tub d'assaig.
- Afegir 2 ml d'hidròxid de sodi al 20%.
- Afegir 4 o 5 gotes de sulfat de coure diluïda a l'1%.
1.- Que pots observar?
2. Desnaturalització proteïnes:
Técnica:
- Col·locar en un tub d'assaig una petita quantitat d'albúmina o clara d'ou.
- Afegir unes gotes de:
a) HCl pH=?
b) Àcid cítric pH=?
c) NaClO pH=?
d) NaOH pH=?
e) Calor tª=?
2.- Que pots observar en cadascun dels casos anteriors?
PROCEDIMENT
|
RESULTAT
|
|
DESNATURALITZACIÓ
|
Albúmina
+ HCl
|
|
Albúmina
+ àcid cítric
|
||
Albúmina + NaClO
|
||
Albúmina + NaOH
|
||
Albúmina
+ Calor (Q)
|
3.- Que significa que una proteïna s’ha desnaturalitzat?
4.- Quins factors provoquen la desnaturalització d’un proteïna?
5.- Una proteïna desnaturalitzada perd el seu valor nutritiu?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada